Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kördiagram készítése

Főoldal » Középiskola » Matematika
1424
2011ben 674 tizedik osztályos tanulót kérdeztek meg arról, hogy hány számítógép van a háztartásukban. Az alábbi adatok 664 tanuló válaszát tartalmazza:
Nincs: 24 diáknak
1 db van: 354 diáknak
2 db van: 192 diáknak
3 db van: 69 diáknak
4 db van: 25 diáknak
Készítsen az adatok alapján kördiagrammot!
hogyan kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szerkesztése:
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/matematika/matematika/matematika-6-osztaly/atlagszamitas-adatok-abrazolasa/kordiagram

0 db: 24 fő (24/664)*100=~3.6%
1 db: 354 fő (354/664)*100=~53%
2 db: 192 fő (192/664)*100=~29%
3 db: 69 fő (69/664)*100=~10,4%
4 db: 25 fő (25/664)*100=~3,8%
A %-ok megadják 0,02%-nyi eltéréssel a kerekítési hibák végett, hogy a kör hány %-a az adott körcikk.
A kör 1%-a 3,6°.
Így pl. a kör 53%-a (1 db számítógép)=190° (nagyobb, mint a kör fele (180°)), ezt szögmérővel jelölöd a körben, stb.
Módosítva: 9 éve
2