Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha a rugóra 100g tömegű testet függesztünk, a rugó 1cm nyúlik meg. Mekkora tömegű testet kell függesztenünk egyanerre a tehetetlen rugóra, ha azt szeretnénk hogy 0,5 s periódusidővel rezegjen?

Főoldal » Középiskola » Fizika
815
Nagyon sürgős légyszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
tehetetlen=terheletlen
0

D = `F/x` = `(m*g)/x` = `(0.1*10)/0.01` = 100 `N/m`˛

T = `2*pi*root()(m/D)`

m = `(T/(2*pi))^2*D` = `(0.5/(2*3.14))^2*100` = 0,633 kg = 633 g
0