Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikia Házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
377
A 60g tömegű, 0,4sm
sebességű modellvasúti kocsit utoléri a 90g
tömegű, 0,5sm
sebességű másik kocsi. A két kocsi összekapcsolódik.
Mekkora sebességgel halad tovább a két kocsi együtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

`m_1*v_1` + `m_2*v_2` = `(m_1+m_2)*v`

v = `(m_1*v_1+m_2*v_2)/(m_1+m_2)` = `(60*0.4+90*0.5)/(60+90)` = 0,46 `m/s`
0