Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány db molekulát tartalmaz és mennyi a tömege 2 dm3 szobahőmérsékletű és 0,1 MPa nyomású H2s-, H2-, HCl-, O2-gáznak?

Főoldal » Középiskola » Kémia
749
Hány db molekulát tartalmaz és mennyi a tömege 2 dm3 szobahőmérsékletű és 0,1 MPa nyomású H2s-, H2-, HCl-, O2-gáznak?
A) H2S:
B) HCl:
C) H2:
D) O2:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
n = `(pV)/(R*T)`

p = 100000 Pa

V = 0,002 `m^3`

R = 8.314 `J/(mol*K)`

T = mennyi a szoba hőmérséklete? legyen 25 °C = 298 K

n = `(100000*0.002)/(8.314*298)` = 0,081 mol; ez `0.081*6*10^(23)` = `4.84*10^(22)` db molekula, mindegyik esetben.

A, 0,081 mol `H_2S` az `0.081*34` = 2,754 g

B, 0,081 mol HCl az `0.081*36.5` = 2,957 g

C, 0,081 mol `H_2` az `0.081*2` = 0,162 g

D, 0,081 mol `O_2` az `0.081*32` = 2,592 g.
Módosítva: 5 éve
1