Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
2336
Ezt a feladatot hogy oldjam meg:
Követ kútba ejtünk. A leérkező kő koppanását az elejtéstől számított 7,7s múlva halljuk. (A hang sebessége 340 m/s.) Milyen mély a kút?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

4
V=s/t

340 m/s = s(megtett út) / 7,7s = 44,1558 méter


-1

http://ehazi.hu/question/show/706

Az elso feladathoz hasonlo, sztem az alapjan meg lehet oldani.
0

2 komponensbol all:
A konek le kell ernie.
S=(g/2)*t²
g=5
t=x

Masik komponens a hang is megtesz felfele s utat.
S=v*t
V=340m/s
t=7.7-x

S es x a 2 ismeretlenunk es van 2 egyenletunk. Ez innestol matek.±
-1

2 komponensbol all:
A konek le kell ernie.
S=(g/2)*t²
g=5
t=x

Masik komponens a hang is megtesz felfele s utat.
S=v*t
V=340m/s
t=7.7-x

S es x a 2 ismeretlenunk es van 2 egyenletunk. Ez innestol matek.

Első egyenlet tehát:
s=2.5*x²
Második egyenlet:
s=340*(7.7-x)

2.5*x*x = 2618-340x
2.5x²+340x-2618=0
x=7.307
Tehát 7.307 másodpercig esik a kútba.
S=(g/2)*t²
S=2.5*7.307²=133.48 méter mély a kút.
-1