Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek házi?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
399
Rombusz hasáb lefestjük
e=8mm
f=6mm
M=2000mm

20 db szögvasat lefestünk
Hány db festékes dobozra van szükség ha 1 doboz 0,5 kg?

1 m2 = 0,2 kg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Rombusz alap terület:
(e*f)/2 = (8*7)/2= 28mm2
az oldallapokhoz tudnunk kell, hogy hány mm a rombusz éle (a)
Ezt pitagorasz tétellel számoljuk, mert az átlókat tudjuk, felezik egymást és merőlegesek, azaz van 90fok-os háromszög
32+42=a2
9+16=a2
25=a2 itt gyököt vonunk a két oldalból
5mm=a

Így, hogy megvan az alapél, ki tudjuk számolni az oldallapok területét. (az oldallatok téglalapok)
2000*5=10000mm2

Rombusz felszíne= 2*28+4*10000= 40056mm2



A szögvas adatait tudod?
Módosítva: 5 éve
0