Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
499
7) Egy számtani sorozat második tagja 8, negyedik tagja20 . Mennyi a sorozat
első tagja?
8) Egy osztály tanulói közül 14-en tanulnak angolul, 20-an németül, 5-en
mindkét nyelvet, 6-an egyik nyelvet sem tanulják. Mennyi az osztálylétszám?
9) Hét személy egyszerre érkezik egy kétszemélyes lifthez. Hány féle különböző
módon választhatják ki maguk közül az első két utast?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a2=8 a4=20
a2= a1+d=8
a4=a1+3d=20

Ezeket kivonjuk egymásból
2d=12 /:2
d=6
a₂-6=8
a₁=2

8)
14+20+5+6=45 (Ha úgy van, hogyha angolt tanulnak 20-an és azon kívül még 5-en angolt és németet)
Ha nem úgy akkor⇒ 35

9)7*6=42
0