Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
531
4) Mennyi a valószínűsége annak, hogy egy szabályos játékkockával kétszer
dobva egymás után, mindig páratlan számot dobunk?
5) Egy konvex sokszög oldalainak és átlóinak az összege 45. Mennyi a sokszög
belső szögeinek az összege?
6) Határozza meg az x --- x 2 +6x+7 függvény szélsőértékének helyét és értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4) kedvező esetek 9db {11, 13, 15, 33, 31, 35, 55, 51, 53}
összes eset 36db
p=k/n
p=9/36=0,25=25%

5) n= oldalak száma = 10
(n*(n-3))/2=átlók száma
(10*(10-3)/2=35
35+10=45
belső szögei: (n-2)*180 = 8*180=1440°

Az utolsó feladat szövegét kérlek küldd el:)
0