Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 5x-4x-9x=x(5-4-9)=x(-8)=-8x
b) 6a-(-12a)+21a-7a=6a+12a+21a-7a=a(6+12+21-7)=a(32)=32a
c) 11y2-(-5y2)-25y2=11y2+5y2-25y2=y2(11+5-25)=y2(-9)=-9y2
d) 8xy-5xy+12xy=xy(8-5+12)=xy(15)=15xy
0