Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamia

Főoldal » Középiskola » Fizika
391
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

1,

g = `F/m` = `0.73515/0.075` = 9,802 `m/s^2`

2,

x = `F/D` = `10/680` = 0,0147 m = 1,47 cm

3,

v = 142,2 `(km)/h` = 39,5 `m/s`

`F_k` = `k*A*rho*v^2` = `0.26*1.06*1.29*39.5^2` = 554,7 N

4,

`mu` = `tg alpha` = tg 11,1° = 0,196

`F_(max)` = `m*g*sinalpha` = `0.6*10*sin11,1` = 1,154 N
1