Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi 4.

Főoldal » Középiskola » Fizika
350
Egy tanári kísérletben egy levegővel a lejtő fölött tartott test ereszkedését vizsgálják. Mekkora gyorsulással mozog a lejtőn súrlódás nélkül mozgó test, ha a lejtő dőlésszöge 9,99◦ (fok)? (A test tömege 0,81kg.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a = `g*sinalpha` = `9.81*sin9.99` = 1,7 `m/s^2`
0