Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi 3.

Főoldal » Középiskola » Fizika
337
Egy szélcsatornás vizsgálatban közelegenállási alak-tényez® értéket mértek. (A levegő sűrűsége 1,29 kg/m3 ) Mekkora a tényező értéke, ha a test homlokfelülete 205 cm2, és 313 m/s-os szélsebességnél 75,13N nagyságú erőt mértek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = `k*A*rho*v^2`

k = `F/(A*rho*v^2)` = `75.13/(0.0205*1.29*31.3^2)`= 2,9

ha `1/2`-es szorzó is van a képletben (van ahol ezt, van ahol azt használják), akkor kétszerannyi az eredmény (5,8).

(szélsebességre 31,3 `m/s`-ot írtam, az a valószínűbb; ha mégsem annyi, akkor a megadott értékkel számolj).
0