Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen összefüggéssel adható meg egy elektromos rezgőkör periódusideje, illetve frekvenciája?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1124
képletek és az összefüggés neve
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egy rezgőkörben létrejövő elektromágneses rezgés periódusát a Thomson-féle képlettel lehet kiszámolni.
T = 2*π  L*C 

T= periódusidő
L= tekercs induktivitása
C=kondenzátor kapacitása

frekvencia = 1 / T
0