Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi 2.

Főoldal » Középiskola » Fizika
316
Egy autó 1920N súly hatására 4 cm-rel ereszkedik meg. Mekkora a kerekeket fenntartó rugók rugóállandója, ha feltételezzük, hogy a négy kerék egyforma rugóin egyenletesen oszlik el a terhelés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`1920/4` = 480 N az egy kerékre eső súlyterhelés.

D = `F/x` = `(480N)/(0.04m)` = 12000 `N/m` = 120 `N/(cm)`
0