Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi 1.

Főoldal » Középiskola » Fizika
350
Egy kísérlet során a tanteremben szeretnénk bemutatni a gravitációs vonzás jelenségét. Mekkora távolságból fogja két egyaránt 1,7kg tömegű test 30,27nN erővel vonzani egymást?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = `3.027*10^(-8)` N

`m_1` = `m_2` = 1,7 kg

G = `6.67*10^(-11)` `N/(m^2*kg^2)`

F = `G*(m_1*m_2)/r^2`

r = `root()(G*(m_1*m_2)/F)` = `root()(6.67*10^(-11)*(1.7*1.7)/(3.027*10^(-8))` = 0,0798m = 7,98 cm
0