Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnap 12:00 hatarido!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Legyszi minel gyorsabban, mert megbukok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Táblázat:

első sor:
tört: 3/20
századrész: 15/100
százalék: 15%
tizedestört: 0,15

második sor:
tört: 13/25
századrész: 52/100
százalék: 52%
tizedestört: 0,52

harmadik sor:
tört: 1/4
századrész: 25/100
százalék: 25%
tizedestört: 0,25

negyedik sor:
tört: 3/5
századrész: 60/100
százalék: 60%
tizedestört: 0,6

1

2. feladat

25-nek a 18%-a:
25*0,18 = 4,5 tonnát adtak el.

100-18 = 82% maradt meg

3. 240-nek a 45%-a:
240*0,45 = 108 autó készült el

Házi feladat:

1.
a gondolt szám = x

(x-10)*5 = 50
5x-50 = 50
5x = 100
x = 20 --> a gondolt szám a 20 volt

2.
legrövidebb oldal = x
második oldal = 2x
harmadik oldal = x+10
kerület = 26 cm

x+2x+x+10 = 26
4x+10 = 26
4x = 16
x = 4

Tehát a három oldal: 4 cm, 8 cm és 14 cm
1