Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
300
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha a negyedkör területe: 36,1cm2 , akkor a teljes kör területe: 36,1*4=144,4cm2
T=r2 *π=144,4cm. Számoljuk ki a sugarat ebből a képletből:
r= T/pi = 144,4/3,14 = 45,98 =6,78cm.
A körív hossza i=2*r*π*α/360⁰=2*6,78*3,14*117⁰/360⁰=13,83798cm
0