Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
340
rombusz alapú hasáb
e= 22cm
f= 36cm
M=10cm
__________
A=?
V=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Először pitagorasz-tétellel határozzuk meg a rombusz élét. Mivel az átlók merőlegesen felezik egymást:
(e/2)2 +(f/2)2=a2, behelyettesítve:
112 +182 =a2
121+324=a2
445=a2 /  
21,095cm=a
Akkor most nézzük különböző területeket: Ta=e*f/2=22*36/2=396cm2, P=K*M=4*a*M=4*21,095*10=843,8cm2
A=Ta+P=396cm2+843,8cm2 =1239,8cm2
V=Ta*M=396cm2*10cm=3960cm3
1