Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszi az egyenletekben! Nagyon köszönöm:)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1278
2x-5x-5=8-3x-11

21+7x=2(x-3)+48-4(3-x)

4(x+1)+2(x-3)=3(x-2)+3(x+5)

X/5+1/4=3/2+x

X/2-5/2=35/14+2x

Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2x-5x-5=8-3x-11 /összevonás
-3x-5=-3-3x /+5
-3x=2-3x /+3x
0=2
Ez nem igaz, nincs megoldás

21+7x=2(x-3)+48-4(3-x) /zárójel felbontás
21+7x=2x-6+48-12+4x /összevonás
21+7x=6x+30 /-21
7x=6x+9 /-6x
x=9

4(x+1)+2(x-3)=3(x-2)+3(x+5) /zárójel felbontás
4x+4+2x-6=3x-6+3x+15 /összevonás
6x-2=6x+9 /-6x
-2=+9
Nincs megoldása

x/5+1/4=3/2+x /*5*4*2
8x+10=60+40x /-10
8x=50+40x /-40x
-32x=50 /:(-32)
x=1,5625

x/2-5/2=35/14+2x
x/2-2.5=35/14+2x /*2*14 (nevezők eltüntetése)
14x-70=70+56x /+70
14x=140+56x /-56x
-42x=140 /:(-42)
x=-3,3=-10/3
Módosítva: 9 éve
0