Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
289
Csatolom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a: 2n+3, ahol n mindig a sorozat beli helyet jelöli (például a 4. elemnél n=4, így a 4. tag: 2*4+3 lesz)
a1=2*1+3=5
a2=2*2+3=7
a3=2*3+3=9
a4=2*4+3=11
a5=2*5+3=13

b: -n+4
b1=-1+4=3
b2=-2+4=2
b3=-3+4=1
b4=-4+4=0
b5=-5+4=-1

c: -2
c1=-2
c2=-2
c3=-2
c4=-2
c5=-2

d: 3+2n
d1=3+2*1=5
d2=3+2*2=7
d3=3+2*3=9
d4=3+2*4=11
d5=3+2*5=13
0