Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA

Főoldal » Középiskola » Fizika
583
1. Milyen erősségű áram folyik át a 18Ω ellenállású fogyasztón, ha a 18V feszültségű áramforrás
a) belső ellenállása elhanyagolható(0Ω)?
b) belső ellenállása 2Ω?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.) I=U/R=18/18=1A
b.)Re=20Ω
I=U/Re=18/20=0,9A
0