Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatban kérnék segítséget. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első sor:
r = 6 cm
m = 10 cm

alkotó:
6²+10² = a²
136 = a²
a = 11,66 cm

felszín:
A = r²*π+r*π*a
A = 36π+6*π*11,66 = 332,88 cm²

térfogat:
V = (r²*π*m)/3
V = (36*π*10)/3 = 376,99 cm³

Második sor:
m = 20 cm
a = 30 cm

sugár:
30²-20² = r²
r = 22,36 cm

felszín:
A = 22,36²*π+22,36*π*30 = 3678,08 cm²

térfogat:
V = (22,36²*π*20)/3 = 10471,34 cm³

1