Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Your digital footprint fordítás

419
Your digital footprint

Every time you go online you leave a trail. This is just like a real footprint. It reveals where you’ve been, how long you stayed and what you’ve been doing there. Every time you register for an online service, send an email, download a video or upload a photo, the information can be accessed and your digital footprint can be revealed. This shouldn’t necessarily be worrying but it is advisable to be aware of your digital footprint and to be cautious and sensible when you are online.

Six top tips for taking care of your digital footprint

1. Don’t forget to log off when you leave a website, especially if you are using a shared computer. If you don’t, someone can easily pretend to be you!

2. Don’t tell anyone your passwords and don’t write them down in an obvious place. Make them more complex by using a combination of letters, numbers and punctuation marks.

3. Tell an adult if you come across anything online that makes you upset, anxious or concerned. There are ways to report inappropriate or abusive content and in most cases web managers respond rapidly.

4. Remember your favourite websites by using the history button and the bookmark function on your computer or mobile device. This is a way that your digital footprint can work in your favour, but remember to clear your browser history regularly.

5. If you want to post comments online, you don’t have to use your own name. Invent a nickname to use instead. You can also use a picture instead of a real photo.

6. Protect your identity online. Be careful about who you share personal information with and always think twice before sharing details like your email, home address, school or phone number with someone.

Think about the future

All kinds of people are interested in your digital footprint. It's now quite common for colleges, universities and employers to check out the online profiles of possible candidates as part of their application process. There are cases of people having missed out on jobs and places in college because their digital footprint didn’t impress the recruiters. So, remember: keep safe, don’t put too much personal information online and always think carefully before you post something. Ask yourself, ‘Would I be happy for absolutely everyone to see this?’


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Angol, forditas, szöveg, magyar
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
A digitális lábnyomod

Minden alkalommal, amikor online vagy, elhagy egy nyomot. Ez pontosan olyan, mint egy igazi lábnyom. Kiderül, hol jártál, meddig maradtál és mit csináltál ott. Minden alkalommal, amikor regisztrál egy online szolgáltatásra, e-mailt küld, videót tölt le vagy fényképet tölt fel, az információkhoz hozzáférhet, és felfedhető digitális lábnyoma. Ez nem feltétlenül aggasztó, de tanácsos tisztában lenni digitális lábnyomával, valamint óvatosnak és értelmesnek lenni online állapotban.

Hat legfontosabb tipp a digitális lábnyom gondozásához

1. Ne felejtsen el kijelentkezni, amikor elhagy egy webhelyet, különösen, ha megosztott számítógépet használ. Ha nem, akkor valaki könnyen úgy tehet, mintha ön lenne!

2. Ne mondja el senkinek a jelszavait, és ne írja le nyilvánvaló helyre. Tegye őket bonyolultabbá betűk, számok és írásjelek kombinációjával.

3. Mondja el egy felnőttnek, ha olyan dologgal találkozik az interneten, amely idegesít, szorong vagy aggaszt. Vannak módok a nem megfelelő vagy sértő tartalom bejelentésére, és a legtöbb esetben a webmenedzserek gyorsan reagálnak.

4. Ne felejtse el kedvenc webhelyeit az előzmények gomb és a számítógép vagy mobil eszköz könyvjelző funkciójának használatával. Ez a módja annak, hogy a digitális lábnyom az Ön javára működhet, de ne felejtse el rendszeresen törölni a böngésző előzményeit


5. Ha megjegyzéseket szeretnél online közzétenni, nem kell a saját nevedet használnod. Találj ki egy becenevet, amelyet helyette használhatsz. Képet is használhat valódi fénykép helyett.

6. Védje identitását online. Vigyázzon arra, hogy kivel osztja meg a személyes adatait, és mindig gondold át, mielőtt megosztanád valakivel az olyan részleteket, mint az e-mail, a lakcím, az iskola vagy a telefonszám.

Gondolj a jövőre.


Minden embert érdekel a digitális lábnyom. Ma már nagyon gyakori, hogy a főiskolák, az egyetemek és a munkaadók jelentkezési folyamatuk részeként megnézik a lehetséges jelöltek online profilját. Vannak esetek, amikor az emberek kimaradtak a munkahelyekről és a főiskolai helyekről, mert digitális lábnyomuk nem hatotta meg a toborzókat. Tehát ne feledje: tartsa biztonságban, ne tegyen túl sok személyes információt az internetre, és mindig gondosan gondolkodjon, mielőtt közzétesz valamit. Kérdezd meg magadtól: „Örülnék, ha ezt mindenki mindenki látná?”

0