Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi hőmennyiség kell 2kg tömegű alumínium tárgy 70 °C-kal történő felmelegítéséhez?

Főoldal » Középiskola » Fizika
351
Mennyi hőmennyiség kell 2kg tömegű alumínium tárgy 70 °C-kal történő felmelegítéséhez? Milyen kölcsönhatás történt, mennyivel változott meg a tárgy belső energiája? A hiányzó adat megtalálható tk.208.o. táblázatában. /adatok, képlet, számítás/
Q=?
m= 2 kg
t= 70 °C
c= 900,21 J/kg*°C

Köszönöm előre is a választ :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
hőtan
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0