Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1124
Egy háromszög belső szögeinek aránya: 2:3:7 Hány fokos a háromszög legkisebb szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Összeadod az arányszámokat: 2 + 3 + 7 =12 , tehát összesen ennyi rész van.

2.. A háromszög belső szögeinek összege 180°, ezt kell elosztani 12 felé.
180÷12= 15

3. Az arányokat megkell szorozni a 15-tel.
2 * 15°= 30°
3 * 15°= 45°
7 * 15°= 105°
Itt 180 foknak kell kijonnie. (30+45+105)

A háromszög legkisebb szöge 30°-os lesz.

0