Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
1697
15000 Ft-os cipő ára árleszállítás során 9750 Ft-ra csökkent. Hány %-al csökkentették az eredeti árat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
15 000 Ft ... 100 %
9 750 Ft ... x %

Keresztbe szorzol, harmadikkal osztol.

x=9 750 * 100 / 15 000 = 65%

100 - 65 = 35

35%-al csökkentették az eredeti árát.




0