Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

HAALP

Főoldal » Középiskola » Fizika
578
Adatoktól, egészen a kiszámítástól a megoldásig kell! Köszönöm!

Vízszintes pályán haladó gépkocsi 12 kW, átlagos teljesítménnyel növeli a sebességét 18 km/h-tól 36 km/h-ra. A kocsi tömege 1200 kg. Mennyi ideig tartott a gyorsítás ? /növelés/
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#légyszi, #nemszeretemafizikát
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
P = 12 kW
v₀ = 18 km/h = 5 m/s
v₁ = 36 km/h = 10 m/s
m = 1200 kg
t = ?
----
A végzett munka:
W = P·t
Ez a munka növeli meg a kocsi mozgási energiáját.
E₀ = 1/2·m·v₀² = 1/2·1200·5² = 15000 J = 15 kJ
E₁ = 1/2·1200·10² = 60000 J = 60 kJ
ΔE = 60kJ - 15kJ = 45 kJ

ΔE = W
ΔE = P·t
45 kJ = 12 kW · t
t = 45/12 s
0