Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Témazáró

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Csatolom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
4. feladat
x+y = 20 --> x = 20-y
xy = 36

(20-y)*y = 36
20y-y² = 36
0 = y²-20y+36

Másodfokú megoldóképletével megoldjuk az egyenletet. A két eredmény-pár:
x1 = 18 ---> y1 = 2
x2 = 2 --->y2 = 18
0

Csatoltam képet.
0