Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Valaki tudna segíteni?!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4 pont esete:

Egy pontot másik hárommal köthetsz össze. Egy másik pontot ismét hárommal és így tovább. ! pontot tehát 4-szer 3 ponttal köthetsz össze. DE! Minden egyenes két pontot köt össze, tehát mindkét pont felől összekötötted azokat. Így minden egyenest kétszer rajzoltál meg ugyanazzal az egyenessel. Ezért osztani kell a kapott egyenesek számát kettővel. Így tehát (4*3):2=6
egyenesed lett.

5 pont esetén ugyanezt a gondolatmenetet folytatva: egy pontot 4 másikkal köthetsz össze, tehát 5*4:2=10 egyenest kapsz.
6 pont esetén 6*5:2=15 egyenest kapsz.
Végül n db pont esetén: ( n*(n-1) : 2 ) db egyenes keletkezik.

0