Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Szép napot!
Két szám összege 23. Szorzatuk 132. Melyek ezek a számok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

I. x+y = 23

II. xy = 132

I. y = 23-x

II. x(23-x) = 132

`x^2-23x+132` = 0

`(x-11)(x-12)` = 0

`x_1` = 11; `y_1` = 23-11=12

`x_2` = 12; `y_2` = 23-12=11
0