Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
939
kérlek valaki tud segíteni, nem értem az összetett hármasszabályt !
csak ez első 2 feladat kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, ki kell számolni, hogy egy szövőnő 1 nap alatt hány m fonalat sző.
1620:20:8=13,5 m/ nő/ nap

13,5 m •8 nő•35 nap=3780 m

2, ki kell számolni 1 munkás 1 óra alatt mennyit termel.
1000:3:8= 41,666 db

41,666•12•10= 5000 db
0