Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
x-3y=4 és-3x+9y=1 x+y=6 és x-3=-y egyenletrendszerek megoldása!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SEGÍTSETEK, Kerlek, nemtudom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
x-3y = 4 ---> x = 4+3y
-3x+9y = 1

Az első egyenletből kifejeztük az x-et, és ezt behelyettesítjük a második egyenletbe.

-3*(4+3y)+9y = 1
-12-9y+9y = 1
-12 = 1

Tehát az egyenletrendszernek nincs megoldása.

2. feladat (ezt is ugyanúgy csináljuk, mint az elsőt)
x+y = 6 ---> x = 6-y
x-3 = -y

(6-y)-3 = -y
6-y-3 = -y
3 = 0

Ennek sincs megoldása.
0