Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 2.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2266
Egy transzformátor szekunder tekercsének kivezetésein 400 V feszültség mérhető. A szekunder tekercs menetszáma 1200 a primer tekercsé 600. Mekorra a primer feszültsége?
Megoldás menettel ha lehet:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A menetek aránya primer : szekunder = 600 : 1200 vagyis 1 : 2
A feszültségeké ugyanez: x : 400 = 1 : 2
Vagyis x = 200 V a primer feszültség

Módosítva: 9 éve
0