Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kiránduló csoport 8km-es túrára indult... Pls

Főoldal » Középiskola » Matematika
645
Egy kiránduló csoport 8km-es túrára indult.
Már meg tették a 8km 40%-át és meg 1200 métert. A tervezett út hány százaléka van még hátra? Számításait részletezze!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8 km=8000 m

megtették a 40%-át, azaz `8000*40/100` = 3200 m-t + 1200 m-t, vagyis 4400 m-t. Van még hátra 8000-4400 = 3600 m.

8000 m-nek a 3600 m az a `3600/8000*100` = 45 %-a.
0