Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tetellel számítsd ki a derékszögű háromszög hiányzó oldalát.

Főoldal » Középiskola » Matematika
496
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az összes megoldás:
a) c = 17 cm
b) c = 37 cm
c) c = 28,79 dm
d) c = 39,96 dm
e) b = 63 cm
f) a = 65 cm

Pitagorasz tétel: a²+b²=c²
Egyszerűen csak be kell helyettesíteni a megadott adatokat a képletbe.
Pl. a) feladat
a = 8 cm
b = 15 cm

8²+15²=c²
64+225 = c²
289 = c²
17 = c

Vagy pl. az e) feladat:
a = 16 cm
c = 65 cm

16²+b²=65²
256+b²=4225
b²=3969
b = 63
Módosítva: 5 éve
1