Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatsór

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Ségítség ma 20 ig kell leadnom.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

ABCD paralelogramma két átlója felezi egymást, ezért először határozzuk meg az AC átló felezőpontját.
Legyen az A pont első koordinátája: Ax, a második koordinátája: Ay
Legyen a C pont első koordinátája: Cx, a második koordinátája: Cy
A felezőpont első koordinátája: Fx, a második koordinátája: Fy
Fx=(Ax+Cx)/2=(-8+11)/2=1,5 és Fy=(-3+7)/2=2
Ezekután nézzük a másik átlót (BD-t)
Legyen a B pont első koordinátája: Bx, a második koordinátája: By
Legyen a D pont első koordinátája: Dx, a második koordinátája: Dy
Fx=(Bx+Dx)/2, átrendezve: Dx=2*Fx-Bx=2*1,5-(-6)=3+6=9 és Fy=(By+Dy)/2, átrendezve: Dy=2*Fy-By=2*2-1=4-1=3
Vagyis a D pont koordinátái: (9;3)
0