Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék segítséget kérni matematikából.

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Szeretnék segítséget kérni matematikából.
Előre is köszönöm. Csatoltam a feladat képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először hatványra emeljük a zárójelben lévő tagokat (a hatványkitevőket össze kell szorozni):

a1/6×a2/6 = 1/√a

a3/6 = 1/√a

a1/2 = 1/√a

√a = 1/√a ----> tehát hamis az egyenlőség
Módosítva: 5 éve
1