Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes vezető áram

Főoldal » Középiskola » Fizika
302
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ez az erő a Lorentz erő, amit a következőképpen számíthatunk ki.
F=Indukció*áramerősség*vezeték hossza
F=B·I·l =0,5·70·0,3=10,5N
0