Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elsőfokú kétismeretlenes egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
577
I. (2x+1)/5 + (2-y)/4 = -0,1
II. (x+2)/3 + (5y-7)/2 = 3
Minden választ köszönök szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(2x+1)/5 + (2-y)/4 = -0,1 /*5*4
8x+4+10-5y=-2
8x+14-5y=-2 /-14
8x-5y=-16

(x+2)/3 + (5y-7)/2 = 3 /*3*2
2x+4+15y-21=18
2x-17+15y=18 /+17
2x+15y=35



2x+15y=35
8x-5y=-16

8x+60y=140
8x-5y=-16

55y=124 /:55
y=~2,25

(2x+1)/5 + (2-2,25)/4 = -0,1 /*5
2x+1-0,0625=-0,1 /-1
2x-0,0625=-1,1 /+0,0625
2x=-1,0375 /:2
x=-0,51875

(2*(-0,51875)+1)/5+((2-2,25)/4)=?-0,1
(2*(-0,51875)+1)/5+((2-2,25)/4)=-0,07

Kerekítési hibák végett, mert y=2,25-t vettük, miközben
y=2,2545454545454545454545454545455
1