Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglatest felszíne, térfogata

Főoldal » Középiskola » Matematika
780
Egy téglatest testátlója 26 cm, éleinek aránya 4 : 5 : 6. Mekkorák az élei?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Téglatest, felszíne, térfogata
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyenek az oldalak 4x, 5x és 6x.

Az átló: `root()((4x)^2+(5x)^2+(6x)^2)` = `root()(77x^2)` = `x*root()(77)` = 26 cm

x = `26/root()(77)` = 2,96 cm

Az élek tehát: 4x = 11,85 cm; 5x=14,81 cm; 6x= 17,77 cm.
1