Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglatest felszíne, térfogata

Főoldal » Középiskola » Matematika
1026
Mekkorák a téglatest élei, ha oldallapjainak területe 55 cm², 105 cm² és 231 cm²?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Téglatest, felszíne, térfogata
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felírható egyenletek:

ab = 55

ac = 105

bc = 231

Szorozzuk össze mindet:

`a^2b^2c^2` = `55*105*231` = 1334025

vonjunk gyököt:

abc = `root()(1334025)` = 1155

Ezt elosztogatjuk az egyenletekkel és már meg is kaptuk az oldalakat:

`(abc)/(ab)` = c = `1155/55` = 21 cm

`(abc)/(ac)` = b = `1155/105` = 11 cm

`(abc)/(bc)` = a = `1155/231` = 5 cm
1