Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok-kérlek segíts!

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Kérlek segíts az alábbi feladatban.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`lim_(n->oo)(n^2-8n+1)/(3n^2+9)` = `lim_(n->oo)1/3*(n^2-8n+1)/(n^2+3)` = `lim_(n->oo)1/3*(n^2+3n-11n+1)/(n^2+3)` =

= `lim_(n->oo)1/3*(1-ubrace((11n-1)/(n^2+1))_(rightarrow 0))` = `1/3*(1-0)` = `1/3`
Módosítva: 5 éve
1