Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
s = 300 km

`t_1` = x+3

`t_2` = x+`4/3`

Azt is tudjuk még, hogy együtt a 300 km-t x óra alatt teszik meg. Az egyik sebessége: `v_1` = `300/(x+3)`

A másiké: `v_2` = `300/(x+4/3)`

Az együttes sebességük

`300/(x+3)` + `300/(x+4/3)` = `300/x`

`1/(x+3)` + `1/(x+4/3)` = `1/x`

x = 2

Azt megtudtuk, hogy 2 óra múlva találkoztak.

A vonatok sebessége tehát:

`v_1` = `300/(2+3)` = 60 `(km)/h`

`v_2` = `300/(2+4/3)` = 90 `(km)/h`
1