Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
397
Csatoltam képet, előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
a torta teteje r²π
az oldala: 2rπ= dπ
Tehát a helyes válasz a B.

b)
1,5²*π + 3π = 16,49 dm²

c) és d)
α = 40°
a cikk területe: (α/360)*r²π

(40/360)*1,5²*π = 0,785 dm²

Ebből a tortaszelet térfogata: 0,785*1 = 0,785 dm³
Ha 1 dm³ torta 500 g, akkor 0,785 dm³--> 0,785*500= 392,5 g = 39,25 dkg

Tehát a C válasz lesz a jó.
0