Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
[(63,0 – x) / (150,0 – x)]·100 = 21,0 Mennyi az x ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x `ne` 150

`[(63 – x) / (150 – x)]·100` = 21 /:100

`[(63,0-x)/(150-x)]` = 0,21 /`*(150-x)`

63-x = 31,5-0,21x /+x

63 = 31,5+0,79x /-31,5

31,5 = 0,79x /:0,78

x = `31.5/0.79` = 39,87

Ellenőrzés!
0