Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Differencia kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Matematika
3857
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a1 = -9
a8 = 12
d = ?

A következő képletet kell használnunk:
an = a1 + (n-1)*d

Behelyettesítünk:

12 = -9 + 7*d
21 = 7d
3 = d

Tehát a differencia 3.
1