Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elsőfokú kétismeretlenes egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
654
I. 2x+y=-0,5
II. 5x+3y= -2
Ezt behelyettesítéssel kell csinálni.
Aki segít, annak nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rendezed az I. egyenletet: y=-0,5-2x, ezt beírod a II. egyenletben y helyére:

5x+3*(-0,5-2x)=-2, kibontod a zárójelet:

5x-1,5-6x=-2, összevonsz:

-x-1,5=-2, hozzáadsz 1,5-et:

-x=-0,5, végül osztunk (-1)-gyel:

x=0,5, mivel y=-0,5-2x, ezért: y=-0,5-2*0,5=-1,5.
1