Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Grafikon

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Értékkészletet az y tengelyről olvassuk le.
ÉK : y ε [-3 ; 1]
Az adott függvénynek maximuma van a (3 ; 1) pontban, vagyis maximum helye: x = 3 , maximum értéke: y = 1.
A képen látható grafikon alapján a függvénynek két minimuma is van (ha a grasfikon nem folytatódik lefele), az (1 ; -3) és az (5 ; -3) pontban.
Tehát az első pontnál minimum helye: x = 1 , minimum értéke: y = -3.
A másik pontnál minmum helye: x = 5 , minimum értéke: y = -3.
Ha a függvény lefele még "folytatódik", akkor minimuma nincs.

0