Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör átmérője

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A(-5 ; 8)
B(7 ; -10)
Az átméró két végpontjának felezőpontja lesz a kör köpéppontja.
K ( (-5 + 7) / 2 ; (8 + (-10)) / 2)
K(2/2 ; -2/2)
K(1 ; -1)
A kör sugara a kör középpontjának valamelyik végponttól mért távolsága.
r = |AK| =   [ (1 - (-5))2 + (-1 - 8)2 ] =   [62 + (-9)2] =  36 + 81  =  117 
A kör egyenlete: (x - u)2 + (y - v)2 = r2 , ahol u és x a körközéppontjának koordinátái, r pedig a sugara.
Tehát az adott kör egyenlete:
(x - 1)2 + (y - (-1))2 =  117 2
(x - 1)2 + (y + 1)2 = 117
0