Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Segítség ‼️

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
Csatoltam képet. Ne csak a megoldást kérlek hanem a magyarázatot is vagy a levezetés hogy értsük is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3,

a,

`(3/2)^(-2)` = `1/(3/2)^2` = `(2/3)^2` = `2^2/3^2` = `4/9`

b,

`7^(-1)*2^5` = `2^5/7^1` = `32/7`

4,

`(6a+b)(6a-b)+(a^2-5)^2` = `[(6a)^2-b^2]+(a^2)^2-2*a^2*5+5^2` = `36a^2-b^2+a^4-10a^2+25` = `a^4+26a^2-b^2+25`
1